Přemýšlím...

Sirup z agáve světlý bio 352 ml BIONEBIO

Obj. č.: 19655
Cena: 115 Kč



Výrobce: BioNebio


Popis Hodnocení Dotazy

Sirup z agáve je přírodním mexickým sladidlem na bázi fruktózy. Rostlina agáve je tradiční součástí stravy amerického jihozápadu a Mexika po celá staletí, domorodí Mexičané říkají šťávě z agáve „medová voda“ a agáve přezdívají „mexický strom života a dostatku“. Z listů se dříve vyráběl papír, z ostrých bodlin jehly na šití. Staří Aztékové považovali rostlinu agáve za posvátnou a věřili, že šťáva, která vytéká po naříznutí z listů a kořenů rostliny, čistí tělo a duši. Španělští dobyvatelé pak využili rostlinu po svém: fermentovali sladkou šťávu z agáve a získali tequilu. Sirup z agáve je vlastně zahuštěná šťáva z agáve.

Surová šťáva z agáve se pravidelně sklízí z kaktusů divoce rostoucích ve středním Mexiku. Toto je obvykle práce domorodých Indiánů. Nejprve se odřízne vršek rostliny připomínající ananas a vydlabe střed. Na dutinu se položí kámen. Kaktus pustí šťávu, která se několik dní sbírá ve vydlabaném středu. Mléčně zabarvená šťáva se poté vybere z každé rostliny zvlášť. Tato šťáva má vysoký obsah polyfruktózy neboli inulinu, který se při šetrném zahušťování šťávy bez použití jakýchkoli chemikálií mění na jednoduchý cukr fruktózu.

OBJEM: 352 ml

ZEMĚ PŮVODU: Mexiko

SLOŽENÍ: 100% zahuštěná šťáva z bio agáve

POUŽITÍ: Sirup z agáve je chutným a všestranným sladidlem. Je skvělým doplněním medu, javorovému sirupu a dalších přírodních sladidel. Má menší viskozitu než med, a proto se snáze míchá s pokrmy. Příjemná chuť (lehounce připomínající javorový sirup) zvýrazní původní chuť jídla. Sirup můžete použít do ovocných salátů, jogurtů, na müsli a lupínky, palačinky a lívance, k oslazení čaje či kávy, limonád a ovocných nápojů. Je vhodný do salátových zálivek, marinád a grilovacích směsí. Je výborným sladidlem bylinkových čajů (ve srovnání s bílým cukrem). Sirupem z agáve lze nahradit bílý cukr prakticky v kterémkoli pokrmu. V receptu nahraďte požadované množství cukru tříčtvrtečním množstvím sirupu a úměrně snižte množství tekutin stejně jako při použití medu. V pečených výrobcích vynikne jeho schopnost vázat vlhkost a zabraňovat vysoušení pečiva. Sirup z agáve má navíc dlouhou životnost, můžete jej skladovat až 3 roky a necukernatí.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 1275 kJ/300 kcal
Tuky 0 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 75 g
z toho cukry 65 g*
Bílkoviny 0 g
Sůl 0,01 g
* z toho sacharóza 2 g, glukóza 16 g, fruktóza 47 g

NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Sirup z agáve.

Hodnocení zákazníků

Zatím produkt nikdo nehodnotil... Buďte první:)

Přidat hodnocení

Jméno
Vaše hodnocení
Váš komentář
Ověřovací kód

Dotazy zákazníků


Přidat dotaz

Jméno
E-mail
Text dotazu Nepoužívejte HTML značky
Ověřovací kód

Soubory ke stažení



Související produkty